NK Omladinac minimalno poražen u Kamengradu

NK Omladinac minimalno poražen u Kamengradu

U okviru 12. kola Kantonalne lige Unsko-sanskog kantona za seniore, naš klub je danas gostovao u komšijskom derbiju kod ekipe NK Rudar Kamengrad, i doživio minimalan poraz od 0:1. Gol za pobjedu domaćina je postigao Muhamed Burnić već na početku utakmice, tj. u 3. minuti.


Dobra igra naših momaka pogotovo u prvom poluvremenu gdje je naša ekipa propustila 3-4 izgledne prilike za postizanje gola.

U današnjoj utakmici trener Senad Hadžić nije mogao računati na sedam (!) igrača koji su nedostajali iz raznoraznih razloga (povrede, žuti ili crveni kartoni...). Najveći hendikep danas je bio neigranje prvog golmana ekipe Amira Pehadžića zbog žutih kartona, pa je umjesto njega mjesto među stativama zauzeo najstariji igrač kluba, Edin Bajramović "Baki" i svoj posao odradio vrlo korektno i dobro.

U 13. kolu Omladinac u Sanici dočekuje drugoplasiranu ekipu NK Mladost iz Vrnograča koja se bori za ulazak u viši rang takmičenja. Utakmica se igra 20. aprila (subota) sa početkom u 16 sati na stadionu "Omladinac".